Veelgestelde vragen door de deelnemersWe kregen de afgelopen weken veel praktische vragen binnen over het project AIRbezen en ook meer specifiek over de ideale standplaats van de AIRbezenplant en hoe je best je plant verzorgd. Voor Christelle uit Merelbeke zal deze info te laat komen, haar plantje heeft de geest gegeven. Maar we hopen dat jij en je plantje er wel wat aan hebben.

STANDPLAATS

De AIRbezenplant blijft in zijn pot en staat buiten het huis opgesteld richting straatkant. In steden en in dorpskernen raden we de eerste verdieping aan omdat de plantjes kunnen verdwijnen (er zijn ons al gevallen van vandalisme en diefstal gemeld). Woon je meer landelijk of in een rustige woonwijk dan mag de plant eventueel ook op het gelijkvloers staan maar dan bij voorkeur op een vensterbank en niet op de grond (kan een afwijking in de meetresultaten geven).

VERZORGING

Je mag het plantje niet verpotten, niet verplanten en niet bijmesten. Enkel water geven is voldoende. De afgelopen maand april was vrij droog dus vergeet dit niet. Aardbeiplanten hebben heel wat water nodig. Vermijd echter dat ze met hun voeten in het water blijven staan. Let hierop als je een onderschotel gebruikt bij je plant.

Let er op dat je water geeft aan de pot, onder de blaadjes dus, in plaats van de volledige plant te begieten. De plant mag wel blootstaan aan regenbuien, deze geven geen noemenswaardige afwijkingen aan de meetresultaten.

INZAMELENVELOPPE

Verder hebben we ook al veel meldingen gehad van deelnemers die hun inzamelenveloppe kwijt zijn. Dit is geen probleem, elke enveloppe die je in je huis kan vinden kan hier voor dienen. Wel moet je je naam en adres vermelden op de enveloppe samen met je uniek deelnemingsnummer. Dat laatste wordt je ten gepaste tijde nog doorgestuurd via e-mail. Heb je geen enveloppe in huis? Neem dan in juni contact op met je lokale contactpersoon, zijn of haar gegevens krijg je ook nog doorgestuurd via e-mail.

INZAMELEN BLADSTALEN

Op 20 en 21 juni worden de bladstalen ingezameld. Je krijgt nog bericht via e-mail wanneer en waar dit zal gebeuren in jouw gemeente. In deze e-mail zal ook staan hoe je de bladeren het best plukt.


CONTACT
Stacks Image 321
project AIRbezen
Korenlei 20
9000 Gent
+32 9 269 96 69
contact@airbezen.be