Bladstalen plukken: een handleidingOp deze webpagina tonen we je stap voor stap hoe je best je bladstalen plukt. We hebben 5 onbeschadigde blaadjes nodig. Je knipt deze best af met behulp van een schaar. Verzamel de blaadjes vlak voor je de enveloppe gaat binnensteken in je lokaal inzamelpunt. Zo blijven de blaadjes goed vers.


Stacks Image 748
BENODIGDHEDEN

- je AIRbezenplant
- een schaar
- je inzamelenveloppe*

* ben je de de inzamelenveloppe kwijt? Of heb je er geen ontvangen? Geen paniek onderaan, deze pagina leggen we uit wat je kan doen.


BLAADJES AFKNIPPEN


verzamel vijf volgroeide blaadjes van je AIRbezenplant. Let er op dat je het blad NIET aanraakt bij het knippen. Neem het blad bij de steel vast.
Stacks Image 753
Stacks Image 761


WELKE BLAADJES KIEZEN?


We hebben vijf onbeschadigde, volgroeide, blaadjes nodig. Eén blad bestaat uit 3 kleinere blaadjes op één steel (zie foto hieronder). Oudere blaadjes komen ook zeker in aanmerking, deze zijn enkel wat verkleurd aan de randen. Echte dode, verdroogde blaadjes zijn niet meer geschikt voor het onderzoek.
Stacks Image 770
Stacks Image 772


DE ENVELOPPE


Steek de vijf blaadjes voorzichtig in de enveloppe zonder hierbij het bladoppervlak aan te raken. Sluit hierna de enveloppe goed af.
Stacks Image 783
Stacks Image 785


Stacks Image 792
ENVELOPPE KWIJT?

Ben je de inzamelenveloppe kwijt? Geen probleem. Elke enveloppe is bruikbaar. Zoek er eentje in je huis, vraag er desnoods een aan je buur.

Schrijf je naam en adres op de enveloppe en ook je persoonlijke unieke code. Deze code kreeg je meegestuurd in de nieuwsbrief van begin juni waar ook de locaties vermeld stonden waar je de bladstalen kan deponeren in jouw (deel)gemeente.

Mocht je de code toch niet terugvinden laat deze dan blanco. De lokale verantwoordelijke van het AIRbezenproject zal deze op een later moment aanvullen nadat je de bladstalen binnengebracht hebt.


CONTACT
Stacks Image 321
project AIRbezen
Korenlei 20
9000 Gent
+32 9 269 96 69
contact@airbezen.be